29 november 2021

Telsell Markt

En nog een WordPress site

Relatiegeschenken bedrukken

Een uniek relatiegeschenk? Laat een voorwerp bedrukken

Relatiegeschenken worden al sinds vele jaren volop verstrekt tussen (met name) ondernemers onderling, of door ondernemers aan (potentiële) klanten. Vele bedrijfsleiders zien de voordelen wel in van deze acties. Een probleem waar zij wel regelmatig tegenaan lopen is dat het tegenwoordig moeilijker dan ooit lijkt om steeds maar weer met een origineel cadeau op de proppen te komen. En dat is maar al te logisch, want men lijkt heden ten dage wel alles te hebben. Als je voor iets unieks wilt gaan, dan kun je dat echter toch simpel voor elkaar krijgen: door je relatiegeschenk te bedrukken. Denk daarbij aan een bedrukking met een persoonlijke boodschap (voor partners) of misschien wel met een stukje reclame (voor klanten). In ieder geval maak je hiermee duidelijk dat je een persoonlijke noot belangrijk vindt, net als dat men kan zien dat je er echt energie in hebt gestoken.

Relatiegeschenken bedrukken

Wat zijn de belangrijkste redenen om aan relatiegeschenken te doen?

De belangrijkste redenen om überhaupt relatiegeschenken te overhandigen aan zakenpartners zijn de volgende:

  • Je kunt hier goede reclame mee maken voor je eigen onderneming, zeker als je voor met jouw bedrijfsnaam en/of logo bedrukte voorwerpen gaat als cadeau.
  • Je hoopt dat je geschenk er mede toe leidt dat de ontvangers jou ook op de een of andere manier een dienst bewijzen, bijvoorbeeld door iets van je te kopen of door een samenwerking voort te zetten.
  • Relatiegeschenken zijn meestal een redelijk goedkope manier om de kans op de hiervoor genoemde doelen te verwezenlijken.
  • Je geeft relatiegeschenken omdat je niet wilt achterlopen op de concurrenten. Zo kan het zijn dat je puur om die reden rond de feestdagen in december geschenken uitdeelt.
  • Je kunt door middel van een relatiegeschenk een verwaterd contact nieuw leven inblazen.